vrijdag 20 november 2009

De geldstroom van de Gemeente Eindhoven

Vandaag weer een afspraak bij de GGzE, en voor de rest eigenlijk niks bijzonders. Een mooie gelegenheid dus om het eens over iets anders te hebben.

Het WK Voetbal komt er weer aan, en Nederland wil dat samen met België organiseren. Dat betekent dat er onder andere wedstrijden gespeeld zullen worden in het PSV-stadion in Eindhoven. Klein probleem: daarvoor hebben ze meer zitplaatsen nodig dan het stadion momenteel heeft, en dat betekent dus dat het stadion (dat om één of andere achterlijke reden midden in het stadscentrum staat) voor de zoveelste keer uitgebreid moet worden.

PSV is een van de rijkste voetbalclubs in Nederland en kan zich permitteren om spelers en bestuurders miljoenensalarissen te betalen. Dan zou je dus denken dat PSV die uitbreiding ook wel uit eigen zak kan betalen.

Eindhoven kent ruim 900 daklozen, waarschijnlijk enkele duizenden gezinnen en alleenstaanden die op of onder het bestaansminimum moeten leven, en tal van kleine sportverenigingen die krap bij kas zitten, geen subsidie krijgen, en geen eigen accomodatie kunnen betalen. Voor al die daklozen, overlevers en kleine clubs is er echter weinig of geen financiële hulp te krijgen. Desalniettemin is de Gemeente Eindhoven weer haar gebruikelijke zelf, en wil ze opnieuw de portemonnee trekken om PSV een financiële bijdrage van ettelijke miljoenen te geven om dat k*tstadion weer eens uit te breiden.

Dat snap ik dus niet. Waarom heeft de Gemeente Eindhoven wel een hele hoop geld beschikbaar om een club te helpen die geen financiële hulp nodig heeft, maar heeft ze geen geld beschikbaar om diegenen financieel bij te staan die het zo hard nodig hebben?

Wie het weet mag het zeggen!

En over geld gesproken: na twee verzoeken en een onterechte afboeking is het de Postcode Loterij zowaar gelukt om m'n deelname aan de loterij te beëindigen. Sterker nog, het laatste afgeboekte bedrag hebben ze vandaag zelfs teruggestort! Blij dat ik er van af ben, het heeft tot nog toe meer gekost dan opgeleverd en zo spaar ik toch weer mooi bijna drie tientjes per maand uit. Met mijn inkomen en vaste lasten is dat een hele opluchting.

Politieteller: vandaag 0, totaal 38

Geen opmerkingen: