maandag 5 oktober 2009

Wethouder Fiers

Vanmiddag moesten we weer terug naar Nederland. Helaas terug mag ik wel zeggen, want dat betekende ook dat ik vroeg of laat ergens wel weer die idioten met die blauwe lampen op hun auto tegen zou komen. We zijn er inderdaad een stel tegengekomen maar die hadden kennelijk niks in de gaten.

Desalniettemin werd het toch een stressmiddag, toen Sylvia bij telecomboer Hi ging informeren waarom ze niet mobiel kon bellen terwijl de rekeningen toch betaald waren. Het bleek dat ze twee dagen te laat betaald had; twee dagen daarvoor was haar nummer geannuleerd. Einde contract wat Hi betreft, maar wel graag tot december volgend jaar elke maand blijven betalen.

In Eindhoven bleek er ook nog een rekening van Hi in de postbus te liggen, of ze maar even een paar honderd Euro wilde overmaken wegens "voortijdige beëindiging van het abonnement". Dat hadden ze nou niet moeten doen...

We hebben het toch nog voor elkaar gekregen om 's avonds naar het gemeentehuis te gaan voor een afspraak met wethouder mevrouw Fiers. Daar hebben we het gehad over wat we nog kunnen doen om in aanmerking te komen voor huisvesting. Voor mij voorlopig niets, maar ze gaat Sylvia's eerste (en afgewezen) verzoek om urgentie nog eens bekijken.

Ik heb meteen ook maar eens geïnformeerd hoe het zit met de nieuwe opvang voor daklozen in Eindhoven. Alle affiches in Eindhoven blijken toch wel wat voorbarig, volgens mevrouw Fiers gaat het vanwege allerlei procedures nog twee jaar duren voordat de eerste dakloze daar gehuisvest kan worden.

Politieteller: vandaag 1, totaal 3

Geen opmerkingen: