zondag 7 februari 2010

Hoeveel moet het nog kosten?

Bij het ontbijt kwam opeens een gedachte bij me op, een argument voor de Nederlandse overheid om me nu eindelijk eens te gaan helpen: geld.

Telkens als ik bij een of andere instantie binnenloop kost het daar iemand tijd en dus geld. Telkens als die de politie weer bellen kost het de politie tijd en geld. Als ik vervolgens weer als een misdadiger opgepakt en afgevoerd wordt kost het de politie nog meer tijd en geld. Telkens als ik m'n opwachting maak bij m'n woning en sletje Holten de politie belt kost het de politie tijd en geld. Als ik andere acties ga ondernemen kost het de Eindhovense samenleving ook weer tijd en geld. En dan heb ik het nog niet gehad over de economische schade als ik in de ochtendspits eens een keer met een of andere actie een paar rijstroken op de A2 dicht weet te gooien, een hele hoop mensen dus heel wat langer in de file zullen staan en en dus te laat op hun werk zullen verschijnen. Als ik straks een tijd de cel in moet kost het de staat ook weer een hoop geld. En al die medische zorg die ik nodig heb kost ook bakken met geld.

Kortom, al dat gebrek aan hulp van de overheid en al die tegenwerking door diezelfde overheid kost de maatschappij duizenden Euro's per maand. Duizenden Euro's die verspild worden, want het hele probleem zou opgelost kunnen worden met één handtekening, één druk op de knop. Het enige wat ze hoeven te doen is me een woning te geven, daarna kan ik zelf m'n problemen wel weer oplossen. De woningcorporaties kunnen met één druk op de knop een woning aan mij toewijzen, dan hoeft alleen m'n handtekening nog maar onder het huurcontract.

Dus, waarom krijg ik geen woning? Heeft de overheid zoveel geld teveel dat ze die duizenden Euro's per maand makkelijk kunnen bekostigen? Als een kraker een woning krijgt zodra z'n kraakpand ontruimd wordt, waarom is er dan toch geen woning voor mij?

Geen opmerkingen: