zaterdag 28 februari 2009

Positieve dag

Vannacht was ik zowaar om 03:00 afgewerkt, en de fooien zijn ook al niet tegengevallen: in totaal € 14,50. Met zo'n saldo zou elke dienst moeten eindigen.

Een van m'n klanten bleek achter de bar te werken in een café op Stratumseind, en afgaande op wat hij vertelde is de taxibranche niet de enige met alsmaar dalende fooiopbrengsten. De jongeman werkte weliswaar alleen maar vroege en daarmee rustige diensten (zo van pakweg 12:0o tot 18:00) maar een paar jaar geleden leverde 'm dat toch nog € 10 - € 15 fooi per keer op. Intussen zit-ie op gemiddeld € 5 per dag. Ik ken het probleem...

Rond 13:00 ben ik uit bed gevallen. Buiten was het ongekend aangenaam weer dus ook dat was weer een positieve ontwikkeling. Weer op m'n gemak uitgebreid ontbeten en intussen m'n boekhouding maar weer bijgewerkt, en toen was het tijd om maar eens een paar machines was te gaan doen. Jawel, vandaag twee stuks, eentje met kleding en handdoeken en eentje met beddengoed. Morgen dan nog een machine wit, en dan is alles weer schoon.

Geen opmerkingen: