zondag 17 januari 2010

Bijltjesdag

Januari is inmiddels al voor meer dan de helft voorbij, Kerstkaarten zullen nu wel niet meer komen, en dus was vandaag een mooie gelegenheid voor...

B I J L T J E S D A G

Veel mensen (waaronder ik) gebruiken een heel handig systeem om te bepalen wie je in december een kaartje moet sturen. Je maakt één keer een lijst met namen en adressen van de ontvangers, en vervolgens hou je elk jaar bij wie je een kaartje gestuurd hebt en van wie je er een gekregen hebt. Als je iemand twee jaar achter elkaar een kaartje hebt gestuurd en beide keren zelf geen kaartje van die persoon hebt gehad wordt-ie van de lijst geschrapt. Het begrip "kaartje" wordt hierbij overigens wel ruim geïnterpreteerd: het kan een echte kaart zijn, het kan een digitale kaart zijn, maar ook een SMS-je telt mee. Het is maar dat iemand laat zien dat-ie aan je gedacht heeft.

Aldus geschiedde, en het is een slachtpartij geworden: m'n Kerstkaartenlijstje voor december 2010 bestaat nog maar uit vier adressen, de rest is geschrapt. Op alle kaartjes heb ik m'n postadres gezet, alle ontvangers hebben m'n e-mailadres en m'n 06-nummer, dus niemand kan zich verschuilen achter "ik wist niet waar ik het heen moest sturen".

Geen opmerkingen: