maandag 4 januari 2010

Geen geld over deze maand

M'n auto had een nogal lastig technisch probleem: geen druk meer op het rempedaal. Ik had nog even de hoop dat het zou liggen aan het winterse weer, maar helaas. Dan maar de Wegenwacht gebeld, en hoewel die het razend druk hebben waren die er na vijf kwartier al. Wel aardig trouwens: ze streven ernaar binnen een uur bij je te zijn, toen het uur om was stuurden ze een SMS-je om te vertellen dat het wat langer zou duren.

Die knul van de Wegenwacht was snel klaar met z'n diagnose: een lek in het remsysteem. Daar zat dus maar één ding op: remvloeistof bijvullen en dan meteen door naar de dichtstbijzijnde garage, in dit geval Kwik-Fit. Die hebben even gekeken en wisten vervolgens te vertellen dat een remcylinder kapot was en reparatie € 320 zou gaan kosten, en als ook de hoofdremcylinder (of zoiets) kapot zou zijn het nog eens € 268 meer zou kosten. In beide gevallen veel geld, maar zonder rem kun je geen autorijden.

Aan het eind van de middag belden ze op: m'n auto bleek voldoende te hebben aan de goedkopere variant. Alleen belden ze twintig minuten voor sluitingstijd en dat was te krap om m'n auto nog op te halen, dus dat wordt morgenochtend.

Ik ga geen geld overhouden deze maand...

Geen opmerkingen: