woensdag 1 april 2009

Caravanverzekering

Zo, de waterleiding is weer gerepareerd. Althans, daar ga ik voorlopig even van uit. Dat kneedstaal moet na aanbrengen eerst nog acht uur uitharden, maar ik heb geen haast (ik ben al lang gewend aan de praktijk van het kinderliedje "Twee emmertjes water halen") dus ga ik morgen wel eens een keer de hoofdkraan een eindje opendraaien om te zien of het lek echt dicht is.

Vervolgens bleek het nog niet mee te vallen met m'n auto van het terrein af te komen: de slagboom wilde niet meer open. Wat bleek: per 1 april zijn de oude "codekaarten" (pasje voor de slagboom) vervallen en werken ze dus niet meer. En een nieuwe ligt er wel maar krijg ik nog niet omdat de laatste termijn van m'n staangeld nog niet betaald was (wilde ik gisteren doen, maar de accu van m'n laptop was leeg) en omdat ze nog geen kopie van m'n verzekeringspolis hebben. Die kunnen ze ook niet hebben want m'n caravan is nog steeds niet verzekerd. Gelukkig lieten ze me nog wel met m'n auto van het terrein af, ik kan er alleen niet meer op. Beter gezegd: ik wel, m'n auto niet.

Vanmiddag heb ik kennis gemaakt met m'n nieuwe huisarts, aardige vent maar uiteraard kon die niks voor me doen. Dat had ik ook niet verwacht, het ging mij er alleen maar om dat ook deze ontwikkeling in m'n medisch dossier terecht zou komen en om mezelf in te dekken. Ik zou tenslotte vervelend zijn als de baas straks moeilijk gaat doen omdat ik na m'n ziekmelding niet naar de huisarts geweest zou zijn. Die heeft nog wel even het idee gehad dat m'n aanhoudende hoofdpijn veroorzaakt zou kunnen worden door hoge bloeddruk, maar die bleek met 110/70 prima in orde te zijn.

Daarna ben ik maar weer eens naar de ANWB gegaan in een poging m'n caravan verzekerd te krijgen. Dat ging in eerste instantie niet omdat ze onder andere de originele nieuwprijs wilden weten. Sorry, die caravan dateert waarschijnlijk van 1967 dus dat is echt niet meer te achterhalen. Na telefonisch overleg kreeg ik te horen dat ik eerst foto's van m'n caravan op moest sturen, daarna wordt dan beoordeeld of de ANWB m'n caravan wil verzekeren.

En dus heb ik eerst maar wat anders geprobeerd: online een caravanverzekering afsluiten bij de Europeesche. Het invullen van alle gegevens ging goed tot aan het veld "Chassisnummer". Euh, tja, dat had ik niet bij de hand. Morgen opnieuw dan maar. Ik krijg dat ding nog wel verzekerd, het duurt alleen nog wat langer.

En aangezien ik toch online was ook meteen maar even de rest van m'n staangeld betaald. Voorlopig graag geen grote uitgaven meer, m'n geld is op.

2 opmerkingen:

Piet zei

Mag ik vragen hoe veel je betaaldt voor jouw caravanverzekering?

Jeroen zei

Inmiddels betaal ik niks meer voor die verzekering daar ik m'n caravan twee jaar geleden verkocht heb, maar destijds betaalde ik ergens rond de € 75 per jaar.